ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ

Το a.d. Imperial Palace Hotel σε απόσταση αναπνοής από τα αξιοθέατα της Θεσσαλονίκης

Το ξενοδοχείο a.d. Imperial Palace Hotel βρίσκεται σε προνομιακή θέση στην καρδιά του εμπορικού και επιχειρηματικού κέντρου της Θεσσαλονίκης, σε μικρή απόσταση τόσο από την πλατεία Αριστοτέλους όσο και από τη φημισμένη περιοχή «Λαδάδικα». Επίσης, βρίσκεται κοντά στο εκθεσιακό κέντρο «Helexpo», στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης», στους εμπορικούς δρόμους Εγνατία & Τσιμισκή, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης και σε απόσταση αναπνοής από τη νυχτερινή ζωή της πόλης στην περιοχή «Βαλαωρίτου». Η ιδιαίτερα κοντινή απόσταση του ξενοδοχείου a.d. Imperial Palace από τα μνημεία της πόλης παρέχει στους επισκέπτες τη δυνατότητα και ευχέρεια να τα επισκεφθούν μέσα σε λίγα μόνο λεπτά. Οι επισκέπτες του ξενοδοχείου μπορούν να ανακαλύψουν την ιστορία της πόλης στο πλαίσιο ενός ασφαλούς και ευχάριστου περιπάτου.

 

Λιμάνι Θεσσαλονίκης

Πρόσβαση :

Το αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης «Μακεδονία» απέχει 17,5 χιλιόμετρα / 10,9 μίλια από το ξενοδοχείο a.d. Imperial Palace Hotel, ένα από τα πιο γνωστά ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης.

Οδικώς: 25-40 λεπτά με αυτοκίνητο (εξαρτάται από την κυκλοφοριακή κίνηση).

Ταξί: Ενδεικτικές τιμές χρέωσης περίπου 25-30 ευρώ.

Οδική σύνδεση με αστική συγκοινωνία: Το αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης συνδέεται με τον Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης και τον Σταθμό Υπεραστικών Λεωφορείων “Μακεδονία” με τη λεωφορειακή γραμμή του ΟΑΣΘ 78 (την ημέρα) και 78Ν (τη νύχτα). Το κόστος του εισιτηρίου είναι 2 ευρώ (κανονικό εισιτήριο) και 1 ευρώ (μειωμένο). Τα δρομολόγια του λεωφορείου 78 πραγματοποιούνται κάθε μισή ώρα..

Για όσους επιλέξουν το λεωφορείο του Ο.Α.Σ.Θ., προκειμένου να κατευθυνθούν από το αεροδρόμιο στο ξενοδοχείο a.d. Imperial Palace Hotel, μπορούν να χρησιμοποιήσουν το λεωφορείο με τον αριθμό 78. Τερματικός σταθμός του λεωφορείου αυτού είναι ο Υπεραστικός σταθμός των λεωφορείων των Κ.Τ.Ε.Λ.. Η κοντινότερη στάση προς το ξενοδοχείο a.d. Imperial Palace Hotel είναι στην οδό Τσιμισκή και απέχει 5 λεπτά με τα πόδια.

Σταθμός Λεωφορείων

Πρόσβαση :

Ο Υπεραστικός Σταθμός Κτελ Θεσσαλονίκης «Μακεδονία» απέχει 2 χιλιόμετρα από το ξενοδοχείο a.d. Imperial Palace Hotel, ένα από τα πιο γνωστά ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης.

Οδικώς: 5-15 λεπτά με αυτοκίνητο (εξαρτάται από την κυκλοφοριακή κίνηση).

Ταξί: Ενδεικτικές τιμές χρέωσης περίπου 5-6 ευρώ.

Περπάτημα: 25-30 λεπτά
Οδική σύνδεση με αστική συγκοινωνία: Γραμμές 31, 2 αστικών λεωφορείων. Άφιξη στο ξενοδοχείο a.d. Imperial Palace Hotel στάση «Κολόμβου», κόστος 1 ευρώ (κανονικό εισιτήριο) και 0,50 ευρώ (μειωμένο), διάρκεια διαδρομής περίπου 15 λεπτά.

Περιγραφή : Το Κτελ Θεσσαλονίκης «Μακεδονία» βρίσκεται δυτικά και σε απόσταση πέντε (5) χιλιομέτρων από το κέντρο της Θεσσαλονίκης. Είναι εύκολα προσβάσιμος μέσω του κέντρου, αλλά και μέσω του νέου δυτικού κόμβου της πόλης όπου συνδέεται άμεσα και με την περιφερειακή οδό της Θεσσαλονίκης. Ο χώρος που κατασκευάστηκε ο Σταθμός Λεωφορείων του Κτελ Θεσσαλονίκης βοηθάει στην ταχύτητα των δρομολογίων προς κάθε σημείο αναχώρησης, άλλα και άφιξης προς την πόλη.

Σιδηροδρομικός Σταθμός

Πρόσβαση :

Ο Σιδηροδρομικός Σταθμός Θεσσαλονίκης / ΟΣΕ απέχει 1 χιλιόμετρο από το ξενοδοχείο a.d. Imperial Palace Hotel, ένα από τα πιο γνωστά ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης.

Οδικώς: 3-10 λεπτά με αυτοκίνητο (εξαρτάται από την κυκλοφοριακή κίνηση).

Ταξί: Ενδεικτικές τιμές χρέωσης περίπου 4 – 4,50 ευρώ.

Περπάτημα: 5-10 λεπτά

Οδική σύνδεση με αστική συγκοινωνία: Γραμμές 14,11,17,37 αστικών λεωφορείων. Άφιξη στο ξενοδοχείο a.d. Imperial Palace Hotel στάση «Κολόμβου», κόστος 1 ευρώ (κανονικό εισιτήριο) και 0,50 ευρώ (μειωμένο), διάρκεια διαδρομής περίπου 5-10 λεπτά.

Περιγραφή: Ο Νέος Σιδηροδρομικός Σταθμός Θεσσαλονίκης αποτελεί τον κεντρικό επιβατικό σταθμό της πόλης για όλες τις επιβατικές αμαξοστοιχίες, ενώ εκεί έχουν την αφετηρία τους οι περισσότερες λεωφορειακές γραμμές του ΟΑΣΘ. Η είσοδος στο σταθμό γίνεται από την οδό Μοναστηρίου και από την οδό Μαργαροπούλου. Διαθέτει επτά αποβάθρες και στο εσωτερικό του σταθμού λειτουργούν εμπορικά καταστήματα. Εγκαινιάσθηκε το 1961, αν και οι εργασίες ανεγέρσεως ξεκίνησαν το 1937. Την περίοδο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και καθ’ όλη την διάρκεια της Κατοχής όλες οι εργασίες διακόπηκαν και ξανάρχισαν το 1951.

Αεροδρόμιο

Πρόσβαση :

Το λιμάνι της Θεσσαλονίκης απέχει 800 μέτρα από το ξενοδοχείο a.d. Imperial Palace Hotel, ένα από τα πιο γνωστά ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης.


Οδικώς:
3-10 λεπτά με αυτοκίνητο (εξαρτάται από την κυκλοφοριακή κίνηση).


Ταξί:
Ενδεικτικές τιμές χρέωσης περίπου 4 – 4,50 ευρώ.

Περπάτημα: 5-10 λεπτά

Περιγραφή : Το λιμάνι της Θεσσαλονίκης βρίσκεται στο εσώτατο σημείο του Θερμαϊκού κόλπου, στο βόρειο τμήμα της ανατολικής Μεσογείου, προς τα δυτικά του κέντρου της πόλης της Θεσσαλονίκης και σε απόσταση ενός (1) χιλιομέτρου από τον Επιβατικό Σιδηροδρομικό Σταθμό και δεκαέξι (16) χιλιομέτρων από το Αεροδρόμιο «Μακεδονία».

Αποτελεί τον σημαντικότερο λιμένα της Μακεδονίας και έναν από τους σημαντικότερους λιμένες της νοτιοανατολικής Ευρώπης. Λόγω της πλεονεκτικής γεωγραφικής του θέσης και των εξαιρετικών οδικών και σιδηροδρομικών συνδέσεων του, είναι το μεγαλύτερο λιμάνι διαμετακομιστικού εμπορίου της χώρας.