ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ

Τα ξενοδοχεία Imperial Hotels βρίσκονται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης!

Τόσο το Imperial Palace όσο και το Imperial Plus Hotels είναι δύο μοντέρνα ξενοδοχεία 4 αστέρων που αποτελούνται από πολυτελή δωμάτια και σουίτες. Το υπέροχο, νεοκλασικό κτίριο του Imperial Palace και ο “έξυπνος” σχεδιασμός με τις πρωτοποριακές τεχνολογίες του Imperial Plus, προσφέρουν μαζί μια ολοκληρωμένη εμπειρία διαμονής σε κάθε επισκέπτη της Θεσσαλονίκης. Και τα δύο ξενοδοχεία βρίσκεται ακριβώς στο κέντρο της πόλης με εύκολη πρόσβαση σχεδόν σε κάθε σημαντικό σημείο ή αξιοθέατο, αποτελώντας την καλύτερη επιλογή για διαμονή που απευθύνεται τόσο σε επαγγελματίες ταξιδιώτες, όσο και τουρίστες.

 

Λιμάνι Θεσσαλονίκης

Πρόσβαση :

Το αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης «Μακεδονία» απέχει 17,5 χιλιόμετρα / 10,9 μίλια από το ξενοδοχείο Imperial Palace Hotel, ένα από τα πιο γνωστά ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης.

Οδικώς: 25-40 λεπτά με αυτοκίνητο (εξαρτάται από την κυκλοφοριακή κίνηση).

Ταξί: Ενδεικτικές τιμές χρέωσης περίπου 25-30 ευρώ.

Οδική σύνδεση με αστική συγκοινωνία: Το αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης συνδέεται με τον Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης και τον Σταθμό Υπεραστικών Λεωφορείων “Μακεδονία” με τη λεωφορειακή γραμμή του ΟΑΣΘ 78 (την ημέρα) και 78Ν (τη νύχτα). Το κόστος του εισιτηρίου είναι 2 ευρώ (κανονικό εισιτήριο) και 1 ευρώ (μειωμένο). Τα δρομολόγια του λεωφορείου 78 πραγματοποιούνται κάθε μισή ώρα..

Για όσους επιλέξουν το λεωφορείο του Ο.Α.Σ.Θ., προκειμένου να κατευθυνθούν από το αεροδρόμιο στα ξενοδοχεία Imperial Hotels, μπορούν να χρησιμοποιήσουν το λεωφορείο με τον αριθμό 78. Τερματικός σταθμός του λεωφορείου αυτού είναι ο Υπεραστικός σταθμός των λεωφορείων των Κ.Τ.Ε.Λ.. Η κοντινότερη στάση προς το ξενοδοχείο Imperial Palace Hotel είναι στην οδό Τσιμισκή και απέχει 5 λεπτά με τα πόδια.

Σταθμός Λεωφορείων

Πρόσβαση :

Ο Υπεραστικός Σταθμός Κτελ Θεσσαλονίκης «Μακεδονία» απέχει 2 χιλιόμετρα από το ξενοδοχείο Imperial Palace Hotel, ένα από τα πιο γνωστά ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης.

Οδικώς: 5-15 λεπτά με αυτοκίνητο (εξαρτάται από την κυκλοφοριακή κίνηση).

Ταξί: Ενδεικτικές τιμές χρέωσης περίπου 5-6 ευρώ.

Περπάτημα: 25-30 λεπτά
Οδική σύνδεση με αστική συγκοινωνία: Γραμμές 31, 2 αστικών λεωφορείων. Άφιξη στα ξενοδοχεία Imperial Hotels στάση «Κολόμβου», κόστος 1 ευρώ (κανονικό εισιτήριο) και 0,50 ευρώ (μειωμένο), διάρκεια διαδρομής περίπου 15 λεπτά.

Περιγραφή : Το Κτελ Θεσσαλονίκης «Μακεδονία» βρίσκεται δυτικά και σε απόσταση πέντε (5) χιλιομέτρων από το κέντρο της Θεσσαλονίκης. Είναι εύκολα προσβάσιμος μέσω του κέντρου, αλλά και μέσω του νέου δυτικού κόμβου της πόλης όπου συνδέεται άμεσα και με την περιφερειακή οδό της Θεσσαλονίκης. Ο χώρος που κατασκευάστηκε ο Σταθμός Λεωφορείων του Κτελ Θεσσαλονίκης βοηθάει στην ταχύτητα των δρομολογίων προς κάθε σημείο αναχώρησης, άλλα και άφιξης προς την πόλη.

Σιδηροδρομικός Σταθμός

Πρόσβαση :

Ο Σιδηροδρομικός Σταθμός Θεσσαλονίκης / ΟΣΕ απέχει 1 χιλιόμετρο από το ξενοδοχείο Imperial Palace Hotel, ένα από τα πιο γνωστά ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης.

Οδικώς: 3-10 λεπτά με αυτοκίνητο (εξαρτάται από την κυκλοφοριακή κίνηση).

Ταξί: Ενδεικτικές τιμές χρέωσης περίπου 4 – 4,50 ευρώ.

Περπάτημα: 5-10 λεπτά

Οδική σύνδεση με αστική συγκοινωνία: Γραμμές 14,11,17,37 αστικών λεωφορείων. Άφιξη στο ξενοδοχείο Imperial Palace Hotel στάση «Κολόμβου», κόστος 1 ευρώ (κανονικό εισιτήριο) και 0,50 ευρώ (μειωμένο), διάρκεια διαδρομής περίπου 5-10 λεπτά.

Περιγραφή: Ο Νέος Σιδηροδρομικός Σταθμός Θεσσαλονίκης αποτελεί τον κεντρικό επιβατικό σταθμό της πόλης για όλες τις επιβατικές αμαξοστοιχίες, ενώ εκεί έχουν την αφετηρία τους οι περισσότερες λεωφορειακές γραμμές του ΟΑΣΘ. Η είσοδος στο σταθμό γίνεται από την οδό Μοναστηρίου και από την οδό Μαργαροπούλου. Διαθέτει επτά αποβάθρες και στο εσωτερικό του σταθμού λειτουργούν εμπορικά καταστήματα. Εγκαινιάσθηκε το 1961, αν και οι εργασίες ανεγέρσεως ξεκίνησαν το 1937. Την περίοδο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και καθ’ όλη την διάρκεια της Κατοχής όλες οι εργασίες διακόπηκαν και ξανάρχισαν το 1951.

Αεροδρόμιο

Πρόσβαση :

Το λιμάνι της Θεσσαλονίκης απέχει 800 μέτρα από το ξενοδοχείο aImperial Palace Hotel, ένα από τα πιο γνωστά ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης.


Οδικώς:
3-10 λεπτά με αυτοκίνητο (εξαρτάται από την κυκλοφοριακή κίνηση).


Ταξί:
Ενδεικτικές τιμές χρέωσης περίπου 4 – 4,50 ευρώ.

Περπάτημα: 5-10 λεπτά

Περιγραφή : Το λιμάνι της Θεσσαλονίκης βρίσκεται στο εσώτατο σημείο του Θερμαϊκού κόλπου, στο βόρειο τμήμα της ανατολικής Μεσογείου, προς τα δυτικά του κέντρου της πόλης της Θεσσαλονίκης και σε απόσταση ενός (1) χιλιομέτρου από τον Επιβατικό Σιδηροδρομικό Σταθμό και δεκαέξι (16) χιλιομέτρων από το Αεροδρόμιο «Μακεδονία».

Αποτελεί τον σημαντικότερο λιμένα της Μακεδονίας και έναν από τους σημαντικότερους λιμένες της νοτιοανατολικής Ευρώπης. Λόγω της πλεονεκτικής γεωγραφικής του θέσης και των εξαιρετικών οδικών και σιδηροδρομικών συνδέσεων του, είναι το μεγαλύτερο λιμάνι διαμετακομιστικού εμπορίου της χώρας.